Oppskrift på hjemmelaget St. Hallvard likør med bringebær

Hjemmelaget likør kan være en hyggelig gaveidé eller en deilig drikk å nyte selv. I denne oppskriften skal vi lære hvordan du kan lage din egen St. Hallvard likør med bringebær.

Ingredienser:

 • 500 gram ferske bringebær
 • 2 dl sukker
 • 2 dl vann
 • 4 dl vodka
 • 1 vaniljestang

Fremgangsmåte:

 1. Vask bringebærene grundig og fjern eventuelle uønskede deler.
 2. Ha bringebærene i en stor glasskrukke.
 3. I en kjele, kok opp sukker og vann til sukkeret er oppløst og sirupen tykner noe.
 4. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Tilsett både stangen og frøene i sukkerlaken.
 5. Hell den varme sukkerlaken over bringebærene og rør forsiktig rundt.
 6. La blandingen trekke i krukken i minst to uker, gjerne på et mørkt og kjølig sted.
 7. Etter to uker, sil blandingen gjennom et rent klede for å fjerne bærene og vaniljestangen.
 8. Tilsett vodkaen i den filtrerte væsken og rør godt sammen.
 9. Hell likøren på flasker og oppbevar den i kjøleskapet.
 10. St. Hallvard likør med bringebær er nå klar til å nytes!

Denne hjemmelagede likøren har en herlig bringebærsmak med et hint av vanilje. Du kan nyte den rett som den er eller bruke den som ingrediens i forskjellige drinker og desserter.

Oppbevaringstips:

For å bevare smaken og kvaliteten på likøren, oppbevar den i kjøleskapet. Den vil holde seg godt i flere måneder.

Prøv å eksperimentere med forskjellige bær eller tilsett krydder etter din personlige smak. Likøren kan også piffes opp med litt sitronsaft for en syrligere smak.

Vi håper denne oppskriften inspirerer deg til å prøve å lage din egen St. Hallvard likør med bringebær. Skål!

Viktig informasjon:
Likørnavn: St. Hallvard likør med bringebær
Ingredienser: Bringebær, sukker, vann, vodka, vaniljestang
Oppbevaring: Kjøleskap

Ofte stillede spørgsmål

Hva er St. Hallvard likør?

St. Hallvard likør er en norsk brennevinslikør som er laget av naturlige ingredienser som bringebær og urter. Den har en unik smak og brukes ofte i drinker og cocktailer.

Hvordan lages bringebærlikør?

Bringebærlikør lages ved å blande bringebær med brennevin og sukker som deretter blir infundert for å gi likøren sin karakteristiske smak. Prosessen kan variere, men generelt sett blir friske bringebær presset eller bløtlagt i brennevinet, og deretter blir sukker tilsatt for å balansere smaken.

Hvordan drikkes St. Hallvard likør?

St. Hallvard likør kan drikkes alene som en aperitiff eller digestiff, eller den kan blandes i ulike drinker og cocktails. Mange liker å bruke den som en ingrediens i søtere cocktails eller å blande den med soda eller tonic for en forfriskende drink.

Hva er forskjellen mellom St. Hallvard likør og andre bringebærlikører?

St. Hallvard likør skiller seg fra andre bringebærlikører ved sin unike oppskrift og bruk av naturlige ingredienser av høy kvalitet. Det er også et norsk produkt, og mange setter pris på lokalproduserte likører.

Er St. Hallvard likør kun tilgjengelig i Norge?

Nei, St. Hallvard likør er tilgjengelig i utvalgte land rundt om i verden. Sjekk din lokale Vinmonopolet eller spesialbutikk for å se om de har den på lager.

Kan jeg lage min egen bringebærlikør hjemme?

Ja, det er mulig å lage sin egen bringebærlikør hjemme. Det finnes mange oppskrifter tilgjengelig online som viser deg hvordan du kan lage en deilig bringebærlikør i ditt eget kjøkken.

Hva er noen populære drinker som bruker St. Hallvard likør?

Noen populære drinker som bruker St. Hallvard likør inkluderer Raspberry Martini, St. Hallvard Spritz, og Bramble. Disse drinkene utnytter likørens bringebærsmak på en nydelig måte og er perfekte for å imponere gjestene.

Hvorfor er St. Hallvard likør kjent for sin kvalitet?

St. Hallvard likør er kjent for sin kvalitet på grunn av nøye utvalgte ingredienser og en produksjonsprosess som tar hensyn til detaljer. Produsenten legger stor vekt på å produsere en likør av høy kvalitet som gir en autentisk og naturlig smaksopplevelse.

Hva er alkoholprosenten i St. Hallvard likør?

Alkoholprosenten i St. Hallvard likør er typisk rundt 20-25%. Dette gjør den til en moderat alkoholholdig drikk som kan nytes i moderate mengder.

Hvilken type glass skal jeg bruke for å servere St. Hallvard likør?

St. Hallvard likør kan serveres i et likørglass eller et cocktailglass, avhengig av hvordan du ønsker å nyte den. Enkelte drinker kan kreve spesifikke glass, så det kan være lurt å sjekke drinkoppskriften for å vite hvilken type glass du bør bruke.

Artiklen Oppskrift på hjemmelaget St. Hallvard likør med bringebær har i gennemsnit fået 3.3 stjerner baseret på 14 anmeldelser