Hvordan ta hurtigtest vg

Nye anbefalinger – slik tester du deg best – VGTV

FHI endrer råd om selvtesting: Anbefaler å ta test i hals og nese – VG

31. jan. 2022 — FHI skriver i en pressemelding at de fleste tilgjengelige antigen-hurtigtester er tiltenkt analyse av prøvemateriale fra bakre – eller fremre …

Det er avgjørende å få nok virus på prøvepinnen, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

FHI endrer råd om selvtesting: Anbefaler å ta test i hals og nese

FHI undersøker om coronatester bør tas i halsen – VG

18. jan. 2022 — – Alle antigene hurtigtester som tilbys, er laget for å ta i nesen. Vi anbefaler ikke å eksperimentere med dette selv, men følge instruksjonene.

Flere medier har meldt om tilfeller hvor personer opplever å teste negativt for corona i nesen, men positivt når testen tas i halsen. Folkehelseinstituttet undersøker nå om dagens testmetode er tilstrekkelig.

FHI undersøker om coronatester bør tas i halsen – VG

FHI endrer råd om selvtesting: Anbefaler å ta prøve fra både hals og nese – VG Nå: Coronaviruset

31. jan. 2022 — De fleste tilgjengelige antigen-hurtigtester er tiltenkt analyse av prøvemateriale fra bakre – eller fremre neseprøve, men det ser ut til at …

En prøve fra nesen til selvtesting vil fortsatt fange opp de fleste smittede, men prøvetaking fra hals og nese vil sannsynligvis fange opp noen flere tilfeller av omikronvarianten, skriver FHI i en pressemelding.

Anbefaler å ta prøve fra både hals og nese – VG Nå

Helsedirektoratet: Ikke holdepunkter for at hurtigtestene fungerer dårligere med omikron – VG

20. jan. 2022 — Det spørs helt på hvordan du bruker de og hvor god du er på å ta de selv. Han sier at testene er bedre til å fange opp smittede som har …

Men det undersøkes nå om prøvetakingen bør skje i nese eller hals eller begge deler. – Det kan se ut som det er noen forskjeller der på sensitiviteten, sier assisterende helsedirektør Espen Nakstad.

Helsedirektoratet: Ikke holdepunkter for at hurtigtestene …

Overlege mener hurtigtestene gir falsk trygghet – VG

3. sep. 2021 — Hvor trygg kan du være på at coronatesten du tar selv gir riktig resultat … Overlege om hurtigtestene: – Betydelig mindre følsomme enn PCR …

Seksjonsoverlege Øyvind Kommedal mener at massetesting 1–2 ganger i uken ikke er hensiktsmessig. Organisasjonen Noklus mener det er et «stort paradoks» at vi bruker så mye penger på selvtester uten at vi vet hvor godt de virker.

Overlege mener hurtigtestene gir falsk trygghet – VG

Dette må du vite om hjemmetester – VG

16. des. 2021 — DOBBELTSJEKK: De som har en positiv hurtigtest for corona skal også ta PCR-test, noe laboratoriene bruker mye tid på.

Hvor trygg kan du være på at coronatesten du tar selv gir riktig resultat? Hvilke typer hjemmetester er anbefalt? Her er ekspertenes råd om coronatestene du kan bruke hjemme.

Dette må du vite om hjemmetester – VG

Laboratorier dobbeltsjekker hurtigtester: – Meningsløst – VG

Det er «meningsløst» og «bortkastet bruk av ressurser» at laboratoriene må analysere allerede positive hjemmetester, mener avdelingsoverlege Gunnar Skov Simonsen ved UNN. Han får støtte av andre overleger.

Laboratorier dobbeltsjekker hurtigtester: – Meningsløst – VG

Regjeringen gjør endringer i testsystemet – VG

Flere kommuner melder om et testtilbud som er i ferd med å falle sammen, og etterlyser at hurtigtester erstatter PCR-testing. Nå vil regjeringen endre dagens testsystem.

Regjeringen gjør endringer i testsystemet – VG

Overlege om hurtigtestene: – Betydelig mindre følsomme enn PCR – VG

Ulike resultater fra hurtigtest og PCR-test sår tvil om hurtigtestenes treffsikkerhet. FHI-overlege forsikrer om at begge testformene nesten alltid gir korrekte svar.

Keywords: hvordan ta hurtigtest vg